sobota, 18 listopada 2017

NASIONA - BURAK CZERWONY
Strony: 1 2
Burak Alto F1 Bejo Zaden
Wyrównane gładkie korzenie o długim cylindrycznym kształcie.Długi cienki korzeń palowy daje możliwość uprawy w kontynentalnym klimacie.Zdrowe silne ulistnienie.Doskonały delikatny smak.Dobra odporność na łykowacenie i pierścieniowe przebarwienia.Polecamy zarówno na świeży rynek, jak również dla przemysłu na plastry. Okres wegetacji wynosi ok. 117 dni od wysiewu.
Burak Bonel Nickerson Zwaan
Odmiana średniowczesna do uprawy całorocznej. Wysoce odporna na jarowizację. Nadaje się do uprawy z przeznaczeniem na pęczki jak i do przechowywania. Korzenie kuliste w typie Czerwonej Kuli, średnio duże o ciemno-krwisto czerwonej barwie bez wyraźnych pierścieni. Pokryte gładką i dość cienką, błyszczącą skórką. Ulistnienie dość krótkie, osadzone mocno w sposób skoncentrowany na niewielkiej powierzchni główki korzenia. Bardzo łatwa w uprawie odmiana o wszechstronnym zastosowaniu. Okres wegetacjo około 120-130 dni.
Burak Boro F1 Bejo Zaden
Bujny szybki wzrost roślin.Przydatność do upraw w kontynentalnym klimacie.Kulisty, bardzo wyrównany korzeń bez tendencji do łykowacenia.Doskonały kolor korzeni wewnątrz.Bujne zdrowe liście z dobrą odpornością na chwościk i alternaria.Polecamy do upraw na świeży rynek i do przechowania.Odmiana średnio późna. Okres wegetacji ok. 120 dni.
Burak Czerwona Kula Plantico

Burak Forono F1 Agri
Duże cylindryczne korzenie. Miąższ ciemnoczerwony soczysty. Słabo zaznaczony pierścień. Młode korzenie idealne na świeży rynek. Starsze przerośnięte do przetwórstwa na wszystkie przeroby.
Burak Nochowski Spójnia Nochowo
Miąższ ciemnowiśniowy, pierścienie słabo widoczne. Sok o bardzo dużej zawartości betaniny i cukrów, stanowi wartościowy surowiec do produkcji spożywczych barwników naturalnych. odmiana również polecana na świeży rynek, dla przetwórstwa oraz na przechowanie zimowe.
Burak Opolski (cylindryczny) Spójnia Nochowo
Przydatna zarówno do bezpośredniego spożycia, jak i przechowania, a także dla przetwórstwa. Liście zielone ze średnim zabarwieniem antycyjanowym. Korzeń cylindryczny, do polowy zagłębiony w ziemi, o słabym skorkowaceniu skórki. Miąższ ciemno purpurowy, delikatny i wyjątkowo smaczny. Pierścienie na ogół niewidoczne.